Christina Osinga

Keramist

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het maken van handgedraaid gebruikskeramiek. Ik geniet er enorm van om met klei te werken en het vakmanschap achter het draaien van de stukken te beheersen. Het proces van het vormgeven van ruwe klei tot prachtige, functionele objecten geeft me een gevoel van voldoening.

Het steengoed dat ik produceer, wordt zorgvuldig gebakken om duurzaamheid en kwaliteit te garanderen. Ik heb zelf glazuren samengesteld die een gevoel van rust en sereniteit uitstralen. Ik ben dol op subtiele, levendige kleuren die een harmonieus geheel vormen op mijn draaigoed. Mijn ontwerpen zijn ingetogen en stralen een gevoel van eenvoud en elegantie uit.

Elke creatie is uniek en draagt een stukje van mijn passie voor pottenbakken in zich en het proces van creëren en de vreugde die ik voel wanneer ik zie dat mijn keramiek een glimlach op iemands gezicht tovert, zijn onbetaalbaar.

Keramiek is voor mij echt “STEENGOED”! Het is een kunstvorm die me de mogelijkheid geeft om mijn passie te uiten, mijn creativiteit te verkennen en tegelijkertijd functionele objecten te creëren die mensen kunnen koesteren en gebruiken in hun dagelijks leven. Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige ambacht mag beoefenen en ik kijk ernaar uit om nog vele prachtige stukken te maken in de toekomst.